Română 11
Descoperă 0
Muzeul Național de Artă al României, găzduit în clădirea fostului Palat Regal, adăpostește cea mai bogată colecție de artă românească (medievală și modernă), artă europeană, artă decorativă și artă orientală din țară. MNAR administează, de asemenea, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady.
Galerii permanente 0
Muzeul Naţional de Artă al României este deţinătorul unui valoros patrimoniu de artă românească şi străină, organizat în două galerii permanente: Galeria Naţională (care include Galeria de Artă Veche Românească şi Galeria de Artă Românească Modernă) şi Galeria de Artă Europeană.
Galeria de Artă Veche Românească 1
Obiecte prețioase datând din secolul al XIV-lea până la jumătatea secolului al XIX-lea pun în valoare particularităţile artistice locale din Ţara Românească, Moldova şi Transilvania, un vechi fond de tradiție bizantină, ca și varietatea elementelor de influenţă occidentală și orientală.
Galeria de Artă Românească Modernă 1
Galeria ilustrează istoria artei românești de la jumătatea secolului al XIX-lea până spre sfârșitul anilor 1970. Artiști de seamă precum Grigorescu, Luchian, Brâncuși beneficiază de selecții reprezentative în timp ce cele mai importante curente artistice sunt amplu ilustrate prin lucrări ale marilor și micilor maeștri.
Galeria de Artă Europeană 1
Incluzând un nucleu central de lucrări din fosta Colecţie Regală, galeria prezintă capodopere semnate de mari maeștri precum: Domenico Veneziano, Tintoretto, Bronzino, Lucas Cranach cel Bătrân, Rubens, Brueghel cel Tânăr, Rembrandt, El Greco, Monet, Signac, Rodin.
Galeria Virtuală de Artă Orientală. Colecția de Artă Islamică 1
Colecția de artă islamică a Muzeului Național de Artă al României este cea mai importantă de acest gen din România, numărând circa 1400 de piese databile între secolele VII- XX.
Expoziţii temporare 1
Pe lângă galeriile permanente, MNAR propune publicului și expoziții temporare realizate în parteneriat cu muzee și instituții culturale de prestigiu.
Expoziția „Nicolae Grigorescu – Pictor al ethosului românesc” 1
Expoziția a fost realizată de un colectiv al MNAR, sub coordonarea dr. Călin-Alexiu Stegerean, director general, curator-coordonator.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 15 mai 2023 - 17 septembrie 2023.
EXPOZIȚIA „M.H. MAXY – DE LA AVANGARDĂ LA SOCIALISM” 1
Curator: Călin Stegerean, director general al MNAR
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 28 decembrie 2022 - 30 aprilie 2023
O ISTORIE UITATĂ. SINDICATUL ARTELOR FRUMOASE DIN ROMÂNIA 1
Curator: Alina Petrescu, istoric de artă
Durata expoziției: 1 decembrie 2022 – 30 aprilie 2023
LABORATOR III ASPECTE DIN RESTAURAREA UNOR LUCRĂRI DE GRAFICĂ ȘI CERAMICĂ DIN CHINA ȘI JAPONIA AFLATE ÎN PATRIMONIUL MNAR 1
Curatori: Oana Solomon – șef de laborator restaurare ceramică, sticlă, metale – și dr. Andreia-Maria Teodorescu – expert restaurator grafică.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 14 decembrie 2022 - 25 iunie 2023
Expoziția „PARTEA NEVĂZUTĂ A COLECŢIEI LUCIA DEM. BĂLĂCESCU” 1
Curatori: Liliana Chiriac şi Ilinca Damian
Durata expoziției: 26 octombrie 2022 – 26 martie 2023
Bilet de intrare: 20 de lei
Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111
Nostalgie. Amintire. Regăsire. Peisajul european și ruina în secolele XVI-XIX 1
Curator: Mălina Conțu
Perioada: 8 iunie 2022 - 29 ianuarie 2023
Parterul Galeriei Naționale,
Calea Victoriei 49-53
Program: miercuri - duminică, 10 - 18
Ultima intrare: 17:30
Preț bilet: 20 lei / 10 lei / 5 lei
Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină 1
Curator: Lucreția Pătrășcanu
Perioada: 5 decembrie 2020 - 31 decembrie 2022
Galeria de Artă Veche Românească,
Calea Victoriei 49-53
Program: miercuri - duminică, 10 - 18
Accesul este gratuit, în baza biletului de vizitare pentru Galeria Națională de la sediul central.
Dincolo de legendă. Neagoe Basarab 0
Galeria de Artă Veche Românească
Perioada: 1 decembrie 2021 - 31 decembrie 2022
Curatori: Emanuela Cernea, Iuliana Dumitrașcu
Coordonator: Călin Stegerean
Accesul este gratuit, în baza biletului de vizitare pentru Galeria Națională de la sediul central.
Muzee satelit 0
Găzduite în clădiri de patrimoniu, Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady prezintă publicului colecţii care amintesc de atmosfera pitorească a Bucureştiului de altădată.
Muzeul Colecțiilor de Artă 2
Unic în peisajul muzeal românesc, Muzeul Colecțiilor de Artă reunește într-un singur aşezământ (fostul Palat Romanit) donaţiile făcute de-a lungul anilor de colecţionari cu merite deosebite în păstrarea patrimoniului artistic. Amenajarea urmărește redarea configuraţiei originare a fiecărei colecţii, ilustrând fenomenul colecționismului în România.
Muzeul K.H. Zambaccian 1
Colecția Krikor H. Zambaccian (1889-1962), una dintre cele mai bogate şi valoroase colecții de artă din România, cuprinde capodopere ale picturii și sculpturii românești moderne, alături de pânze semnate de renumiți artiști francezi: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse.
Muzeul Theodor Pallady 1
Găzduit în cea mai veche casă din București (Casa Melik), muzeul expune colecţia de artă a soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, prieteni și admiratori ai lui Theodor Pallady. Alături de picturi și lucrări de grafică semnate de Pallady, colecția cuprinde și pictură europeană, sculptură antică greco-romană, egipteană și indiană, piese de mobilier, ceramică orientală.
Cabinetul de Desene și Gravuri 1
Patrimoniul de arte grafice al muzeului cuprinde desene, pasteluri, acuarele și gravuri realizate de artiști români renumiți din secolul al XIX-lea și din perioada interbelică, dar și de artiști francezi precum Delacroix, Bourdelle, Matisse, la care se adaugă colecțiile de gravură franceză, italiană, olandeză și flamandă, sectorul de caricatură și machete de afiș și fondul de schițe și proiecte de arhitectură. Cabinetul organizează periodic expoziții temporare în sălile dedicate artelor grafice din cadrul Galeriei de Artă Românească Modernă și Galeriei de Artă Europeană.
Locuri ale artei și istoriei noastre 0
Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor pot fi vizitate în programul obișnuit al MNAR, respectiv miercuri-duminică, între orele 10.00-18.00.
Locuri ale artei și istoriei noastre 2
Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor pot fi vizitate în programul obișnuit al MNAR.
Biletele de intrare se achiziționează de la casa de bilete din Galeria de Artă Europeană și online de pe www.booktes.com .
Preț bilet: 24 lei / 12 lei / 6 lei.
Fotografiatul este permis cu telefonul mobil.
Presă 0
Comunicate și imagini pentru presă
Comunicate de presă 89
Comunicatele de presă ale MNAR pe anul în curs
Imagini pentru presă 1
Aceste imagini pot fi utilizate pentru a ilustra materialele de presă referitoare la Muzeul Național de Artă al României și materialele de promovare turistică. Nu pot fi folosite în scop comercial.
Drepturi de reproducere a imaginilor operelor de artă aflate în patrimoniul muzeului 2
Dreptul de reproducere se acordă numai pe baza cererii explicite din partea unor edituri, trusturi de presă, etc. în care să se precizeze datele publicaţiei (genul: volum, site, dimensiuni, tiraj, limba ediţiei, ediţie bilingvă, etc.).
Învață 0
Programe (ART)fel 1
Programele pentru familii înseamnă învățare prin joc, relaxare și timp de calitate petrecut alături de cei dragi, la muzeu.
Programe și vizite ghidate pentru publicul adult 1
Experiența profesională și pasiunea pentru artă a specialiștilor din MNAR garantează calitatea programelor pentru publicul adult. Concepute atât pentru cunoscători, cât și pentru persoanele care își doresc o inițiere în artele plastice, vizitele ghidate la muzeu oferă cadrul ideal pentru experiențe estetice autentice și un plus de profunzime în interpretarea istoriei și a artelor.
Învățăm dintr-o… privire! 1
Programele educative pentru anul școlar 2022 - 2023 sunt adaptate fiecărui grup de vârstă și au la bază contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalitate de explorare a relației cu sine și cu lumea, contribuind la dezvoltarea curiozității și a sensibilității.
Persoane cu nevoi speciale 1
Persoanele cu deficienţe de vedere şi de auz au „muzeul la îndemână”. MNAR organizează la cerere tururi ghidate și programe pentru grupuri cu nevoi speciale. Acestea le permit să exploreze câteva dintre capodoperele expuse, cu ajutorul unor aplicaţii multimedia şi de realitate augmentată și al unor seturi multisenzoriale.
Trasee 10
O simplă vizită la muzeu se poate transforma într-o experienţă inedită atunci când ai... „accesoriile” potrivite: un traseu ca o hartă, te ghidează prin galerii, îţi oferă informaţii şi îţi propune activităţi interesante. Alege varianta care ţi se potriveşte şi descarcă gratuit traseul!
Servicii 4
Muzeul Național de Artă al României dispune de spații pentru evenimente precum concerte, proiecții de filme, gale, conferințe, simpozioane.