Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României

Persoane cu nevoi speciale

Persoanele cu deficienţe de vedere şi de auz au „muzeul la îndemână”.  MNAR organizează la cerere tururi ghidate și programe pentru grupuri cu nevoi speciale. Acestea le permit să exploreze câteva dintre capodoperele expuse, cu ajutorul unor aplicaţii multimedia şi de realitate augmentată și al unor seturi multisenzoriale.

 

Muzeul organizează, la cerere, tururi multisenzoriale pentru persoane cu deficienţe de vedere şi de auz, în Galeria de Artă Europeană.

Îndrumați de un specialist al muzeului, participanţii pot explora diferite lucrări din galerie, cu ajutorul unor aplicaţii multimedia şi de realitate augmentată, al unor replici tactile și mostre textile, precum și al „bibliotecii de sunete” şi al „bibliotecii olfactive”.

Lucrările accesibilizate prin intermediul tehnologiei digitale sunt reprezentative pentru colecţiile muzeului și permit conexiuni cu alte lucrări expuse. Produsele multimedia au fost dezvoltate în cadrul proiectului ARTtouch, finanţat de Fundaţia Orange România.

Aplicaţiile sunt disponibile permanent în Galeria de Artă Europeană. 

Turul multisenzorial pentru persoanele cu deficienţe de vedere şi de auz poate fi parcurs numai pe bază de programare, la telefon 021.314.18.19 sau prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.