Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 21, 22, 23 şi 24 septembrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României

Învățăm dintr-o… privire!

Programele educative pentru anul școlar 2022 - 2023 sunt adaptate fiecărui grup de vârstă și au la bază contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalitate de explorare a relației cu sine și cu lumea, contribuind la dezvoltarea curiozității și a sensibilității.

Atelierele din oferta educativă pentru anul 2022-2023 au fost special concepute pentru a dezvolta imaginația participanților. Acestea oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.

Descarcă oferta potrivită:

Învățământul preșcolar
Programele destinate ciclului preșcolar sunt formate dintr-o vizită interactivă în muzeu și o activitate creativă. Concepute într-o manieră ludică prin care se îmbină arta, teatrul de păpuși și poveștile, atelierele contribuie la dezvoltarea comunicării verbale, imaginației și abilităților de exprimare plastică.
Descarcă oferta

Învățământul primar
Programele se desfășoară în galeriile permanente ale muzeului, fiind formate dintr-o vizită interactivă și o activitate practică. Atelierele sunt concepute pornind de la programa școlară și urmăresc dezvoltarea sensibilității, spiritului de observație și comunicării.
Descarcă oferta

Învățământul gimnazial
Programele educative destinate ciclului gimnazial încurajează realizare conexiunilor între diferite domenii, precum și familiarizarea elevilor cu operele de artă, diferite tehnici și curente artistice. Programele sunt formate dintr-o vizită interactivă în muzeu și o parte practică, care fixează noile noțiuni dobândite.
Descarcă oferta

Învățământul liceal
Vizitele active au menirea de a familiariza adolescenții cu arta românească și europeană. Pe lângă dezvoltarea culturii artistice, programele propun dezvoltarea gândirii critice și asociative, fiind un mijloc de consolidare a cunoștințelor dobândite la școală.
Descarcă oferta

Programele educative se desfășoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Național de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât și la muzeele satelit. Oferta educativă MNAR prezintă și o serie de programe care se pot desfășura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcție de nevoi.


Programările se fac cu cel puțin o săptămână în avans la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau în cazul programelor Asociației De-a Arhitectura la https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events .
Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.
Durata programelor: între 60 și 120 minute
Numărul de participanți: variabil în funcție de program
Preț: între 10-35 lei/ participant

 

 

 

 

       

 

 

 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.