Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 21, 22, 23 şi 24 septembrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
Concurs pentru acordarea Bursei Bonte 2023 – 2024

Concurs pentru acordarea Bursei Bonte 2023 – 2024

De la 18 August 2023 15:39 până la 29 Septembrie 2023 17:39
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 2178

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Fundația Bonte organizează, în perioada 18 august – 29 septembrie 2023, concursul pentru acordarea Bursei Bonte pentru cercetarea patrimoniului artistic al MNAR.

Aflată la cea de-a doua ediție, bursa se adresează cercetătorilor cu studii doctorale în curs sau finalizate în istoria și teoria artei, estetică și studii interdisciplinare. Bursa în valoare de o mie de euro brut lunar, timp de un an, va fi atribuită prin concurs unui proiect dedicat cercetării patrimoniului artistic al MNAR. 

Dosarele vor fi depuse în perioada 18 august – 29 septembrie 2023; rezultatele evaluărilor vor fi publicate în data de 16 octombrie 2023; interviurile vor avea loc  la sediu sau online în perioada 16-27 octombrie 2023; anunțarea câștigătorului Bursei Bonte pentru cercetarea patrimoniului artistic mobil al MNAR pe site-ul muzeului se va face în data de 30 octombrie 2023. Bursa va fi acordată în intervalul 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2024.

Bursa face parte din instrumentele strategice concepute de MNAR pentru a susține cercetarea de specialitate din România în cadrul muzeului. Aceasta oferă câștigătorului posibilitatea de a avea acces, cu asistență de specialitate, la patrimoniul artistic și documentar pe care îl deține muzeul, de a beneficia de informațiile cu caracter științific și de a folosi gratuit, în lucrări științifice, imagini ale operelor cercetate.

Bursa Bonte se alătură Bursei Micaela Eleutheriade, oferite de MNAR în sprijinirea cercetării artistice și teoretice în artele vizuale. Fundația Bonte a fost înființată de Alain Bonte, om de afaceri de origine franceză. Fundația colaborează cu MNAR din anul 2017,  sprijinind  revenirea în muzeu a două importante opere de artă în Galeria Națională. Alain Bonte face parte din conducerea Asociației Prietenii Muzeului Național de Artă al României și a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor de către Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, pentru contribuțiile aduse promovării intereselor economice și culturale ale României în Portugalia şi în spaţiul european.

„Oferim, împreună cu Fundația Bonte, posibilitatea finanțării generoase a cercetării patrimoniului muzeului nostru, pe durata unui an calendaristic, care sperăm să contribuie la creșterea interesului pentru extraordinarul tezaur artistic național pe care Muzeul Național de Artă al României îl deține” – apreciază Călin Stegerean, director general al MNAR.

„Suntem încântați să fim alături de Muzeul Național de Artă al României în acest demers de sprijin al cercetării patrimoniului național” – apreciază Alain Bonte, președinte al Fundației Bonte.

Înscrieri și regulament aici:

Regulament Bursa Bonte

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.