În ultima săptămână de vizitare a expoziției „Tadeusz Kantor-artist oriunde și oricând”, deschisă la parterul Galeriei Naționale, invităm publicul de toate vârstele la seria de ateliere intitulată „Spațiul personal”. Acestea sunt susținute în limba engleză și coordonate de Justyna Droń, pedagogă teatrală și pasionată de educația artistică alternativă.
„Spațiul personal” este o instalație care va funcționa ca un loc al întâlnirilor și atelierelor, având stimularea potențialului creativ al participanților de toate vârstele. Este o ocazie de a lucra individual cu țesături și de a reinterpreta creativ obiectele din expoziție, cu posibilitatea de a vopsi țesături, coase colaje, aplica ștampile și imprima desene.
Programul atelierelor este următorul:
Miercuri, 5 martie, orele 10.00-18.00: „Ștampile pe țesături și hârtie manuală”;
Joi, 6 martie, orele 10.00-18.00: „Colaje cusute. Diversitatea materiei”;
Vineri, 7 martie, orele 10.00-18.00: „Serigrafie”;
Sâmbătă, 8 martie, orele 11.00-19.00: „Atelier de Reparații Obiecte Personale. Țesătură, Cusătură”;
Duminică, 9 martie, orele 11.00-19.00, „Artbook-carte artistică”.
Atelierele au loc din oră în oră. Acces Calea Victoriei 49-53.
Justyna Droń este absolventă a Facultății de Artă, Universitatea Pedagogică din Cracovia, bursieră la Escola Superior de Educação de Coimbra (ESEC). A realizat concepte de ateliere pentru copii, exerciții creative, programe educative pentru expoziții de artă contemporană, ateliere grafice, acțiuni artistice în spațiul urban, expoziții și tururi ghidate în expoziții. În plus, este și autoarea unor publicații pentru copii și a unor ghiduri pentru expoziții de artă contemporană.
* Proiect expozițional organizat în cadrul Sezonului Cultural Polonia – România 2024-2025 de Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Institutul Adam Mickiewicz din Varșovia, Muzeul de Artă Contemporana din Cracovia, Cricoteka (Centrul de documentare a artei lui Tadeusz Kantor) și Institutul Polonez din București.
Participarea la atelier este gratuită, se achită doar biletul de intrare în expoziție în valoare de 20 lei ( la care se aplică reduceri pentru mai multe categorii socio-profesionale și de vârstă).