Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României
Aspecte ale Istanbulului descoperite prin ochii artistului turc  Vizită ghidată în expoziția „Devrim Erbil: Istanbulul de ieri şi de azi”  Susținută de curatoarea Yildiz Ibram

Aspecte ale Istanbulului descoperite prin ochii artistului turc Vizită ghidată în expoziția „Devrim Erbil: Istanbulul de ieri şi de azi” Susținută de curatoarea Yildiz Ibram

De la 27 Ianuarie 2024 12:00 până la 27 Ianuarie 2024 14:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 565

Muzeul Național de Artă al României vă invită sâmbătă, 27 ianuarie 2024, ora 12.00, să participați la la vizită ghidată în expoziția „Devrim Erbil: Istanbulul de ieri şi de azi”, cu tema Aspecte ale Istanbulului descoperite prin ochii artistului turc. Prelegerea este susținută de curatoarea expoziției, Yildiz Ibram, fiind o ocazie unică de a cunoaște mai bine universul de creație al celui mai important pictor de artă contemporană din Turcia, inspirat de tradiția țării sale, de peisajele urbane și naturale din orașele anatoliene și din Istanbul.

Născut în anul 1937 în Uşak, Devrim Erbil a deschis sute de expoziţii personale atât în Turcia, cât și la nivel internațional, iar în anul 2004 Municipalitatea Metropolitană Balıkesir a înființat un muzeu care îi poartă numele. Expoziția „Devrim Erbil: Istanbulul de ieri şi de azi” cuprinde douăzeci și șase de picturi și o țesătură din mătase create de artist în perioada 1989 - 2023, într-un stil abstract contemporan având la bază picturile tradiționale turcești în miniatură.

Yildiz Ibram a fondat două asociații de artă în România şi în Istanbul și are o bogată experiență în domeniul artistic. A realizat proiecte culturale atât în România, cât şi în Turcia, în colaborare cu instituții publice şi private, printre care Ministerul Culturii şi Turismului din Turcia, Ambasada României la Ankara, Institutul Cultural Român de la Istanbul, Institutul Cultural Turc „Yunus Emre”, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Țăranului Român, Academia Română.

Deschisă până în data de 18 februarie 2024, în Sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, expoziția „Devrim Erbil: Istanbulul de ieri şi de azi” este realizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Turcia în România, cu ocazia aniversării, în anul 2023, a 350 de ani de la nașterea marelui cărturar Dimitre Cantemir și 100 de ani de la înființarea Republicii Turcia.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.