Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 4, 5 si 6 octombrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
TURUL DIRECTORILOR ÎN EXPOZIȚIA „NICOLAE GRIGORESCU – PICTOR AL ETHOSULUI ROMÂNESC”

TURUL DIRECTORILOR ÎN EXPOZIȚIA „NICOLAE GRIGORESCU – PICTOR AL ETHOSULUI ROMÂNESC”

De la 16 Iulie 2023 16:19 până la 27 August 2023 18:19
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 905

În cadrul manifestărilor asociate expoziției „Nicolae Grigorescu – pictor al ethosului românesc” MNAR invită publicul să participe la o serie de prelegeri sub genericul ”Turul directorilor”. Acestea vor avea loc în cadrul expoziției menționate și vor oferi o perspectivă personală asupra operei acestui artist, susținută de directorii unor importante instituții de cultură: Erwin Kessler, director al Muzeului de Artă Recentă (MARe), Răzvan Popovici, director al Festivalului Sonoro, Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat, Ioana Ciocan, director Art Safari. Diversitatea opiniilor, nuanțele specifice, aportul de sensibilitate pe care fiecare domeniu artistic îl poate oferi, vor concura la conturarea unui tablou al receptării actuale a operei celui care este considerat pictorul nostru național.  

 Calendarul prelegerilor este următorul:

Duminică, 16 iulie, ora 16.00: Erwin Kessler, director al Muzeului de Artă Recentă (MARe) 

Sâmbătă, 29 iulie, ora 16.00: Ioana Ciocan, director Art Safari 

Duminică, 6 august, ora 16.00: Răzvan Popovici, director al Festivalului Sonoro 

Duminică, 27 august, ora 16.00: Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat 

Participarea se face cu programare în prealabil la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – în limita a 40 de locuri – și în baza biletului de intrare în expoziție în valoare de 20 lei (la care se aplică reduceri pentru mai multe categorii de public). Accesul se face prin Galeria Națională, Calea Victoriei 49 – 53, București.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.