Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României

Expoziția „Șerbana Drăgoescu. Joc pentru semeni”

Curatoare: Chiriac Liliana, șef secție Muzeul Colecțiilor de Artă și Ilinca Damian, conservator

Durata expoziției: 9 iunie - 1 octombrie 2024

Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111

hd Serbana

Muzeul Național de Artă al României vă invită la vernisajul expoziției „Șerbana Drăgoescu. Joc pentru semeni” sâmbătă8 iunie 2024, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111). Expoziția de artă readuce în atenția publicului opera plastică a Șerbanei Drăgoescu, care a marcat evoluția tapiseriei contemporane pe plan național și internațional. Curatoare: Chiriac Liliana, șef secție Muzeul Colecțiilor de Artă și Ilinca Damian, conservator.

Șerbana Drăgoescu (1943-2013) s-a format într-o ambianță artistică, fiind fiica pictorului Radu Drăgoescu și absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. A participat încă din timpul studiilor la o importantă expoziție de tapiserie românească itinerată în America Latină în perioada 1969-1971, abordând în special arta conceptuală. Creația sa a fost inspirată de tradiție și istorie, cu interpretări plastice experimentale de impact.

Din 1970 a participat la numeroase expoziții de artă din țară și din străinătate, remarcându-se în anul 1977 la Bienala de tapiserie de la Lausanne cu piesa „Jocul de chibrituri”, care a fost selectată alături de alte 64 de lucrări din totalul de 1054. În acea perioadă, tapiseria ca gen artistic era în plin proces de reinventare și perfecționare, punând în valoare importanța conceptului artistic prin frumusețea și noblețea materialelor.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.