Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României

Expoziția Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău

Curator: Tudor Stavilă, istoric și critic de artă
Perioada: 28 martie 2024 -30 iuniei 2024
Locația: Parterul Galeriei Naționale până în data de 1 septembrie 2024.

Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău (MNAM) vă invită la vernisajul expoziției „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția MNAM” care va avea loc în data de miercuri27 martie 2024, ora 15.00, cu prilejul aniversării Unirii Basarabiei cu România (27 martie 1918) la parterul Galeriei Naționale (Calea Victoriei 49-53). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Curatorul este Tudor Stavilă, istoric și critic de artă din Republica Moldova. 

„Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău prezintă publicului bucureștean o expoziție de pictură basarabeană, probabil cea mai importantă organizată la București în ultimul secol. Cuprinzând o perioadă de peste o sută de ani, în același timp, evitând lucrările cu tematică ideologică specifică epocii sovietice, selecția de lucrări oferă o privire asupra ansamblului principalelor caracteristici și tendințe estetice ale picturii basarabene. Expoziția probează consolidarea identității culturale comune, contribuind la integrarea plenară a creatorilor din Republica Moldova în arta românească., declară Tudor Zbârnea, director general, Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.