Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României
Muzeul Național de Artă al României - un muzeu deschis șapte zile din șapte

Muzeul Național de Artă al României - un muzeu deschis șapte zile din șapte

De la 01 Martie 2024 10:00 până la 31 Iulie 2024 16:59
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 2032

Începând cu 1 martie 2024, Muzeul Național de Artă al României va avea un nou program de vizitare, conceput în raport cu nevoile și preferințele publicului. Astfel, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a avea acces pe durata întregii săptămâni la cel mai important patrimoniu de artă din România, precum și pentru un acces prelungit în zilele de week-end, spațiile expoziționale din structura Muzeului Național de Artă al României vor putea fi vizitate după cum urmează:

Sediul central, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri -vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni-marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.

Muzeul Colecțiilor de Artă, vineri-marți, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri-joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

Sediul central al Muzeului Național de Artă al României se află  în fostul Palat  Regal din Calea Victoriei, fiind cel mai important muzeu de artă din țară, cu un patrimoniu artistic impresionant, cuprinzând  Galeria de Artă Veche Românească, Galeria Artă Românească  Modernă, Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Decorativă Europeană și Spațiile Istorice.

Unic în peisajul muzeal românesc, Muzeul Colecțiilor de Artă reunește într-un singur aşezământ (fostul Palat Romanit) donaţiile făcute de-a lungul anilor de colecţionari cu merite deosebite în păstrarea patrimoniului artistic. Amenajarea urmărește redarea configuraţiei originare a fiecărei colecţii, ilustrând fenomenul colecționismului în România.

Muzeul K.H. Zambaccian prezintă peste 310 lucrări din faimoasa  colecție a negustorului Krikor Zambaccian,  formată din capodopere ale picturii și sculpturii românești moderne, alături de pânze semnate de renumiți artiști francezi: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse.

 Găzduit în cea mai veche casă din București (Casa Melik), Muzeul Theodor Pallady expune colecţia de artă a soţilor Serafina şi Gheorghe Răut, prieteni și admiratori ai lui Theodor Pallady. Alături de picturi și lucrări de grafică semnate de Pallady, colecția cuprinde și pictură europeană, sculptură antică greco-romană, egipteană și indiană, piese de mobilier, ceramică orientală.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.