Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 21, 22, 23 şi 24 septembrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
S-au redeschis Spațiile Istorice!

S-au redeschis Spațiile Istorice!

De la 24 Iunie 2020 14:01 până la 25 August 2020 16:01
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 3349

Spațiile Istorice ale fostului Palat Regal s-au redeschis pentru public din 24 iunie 2020 și pot fi vizitate săptămânal, de miercuri până duminică, între orele 11:00-17:00.

Sufrageria Regală, Scara Voievozilor și Sala Tronului sunt spații de rezonanță istorică, reprezentative pentru felul în care arăta corpul central al fostului Palat Regal, după refacerea sa în anii 1930. În cadrul acestora, pe lângă bogăția ornamentelor din interior, puteți admira picturi, fresce și panouri decorative semnate de unii dintre cei mai cunoscuți pictori interbelici din România cum ar fi Iosif Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Nicolae Tonitza, Dimitrie Ghiață, Cecilia Cuțescu-Storck, Ion Theodorescu-Sion. Urcând impozanta Scară a Voievozilor, vizitatorii sunt așteptați în capătul treptelor de „Apoteoza” lui Arthur Verona (1868 - 1946), fresca de pe plafon ce reprezintă alegoric Marea Unire. Mai departe, plafonul se sprijină pe o friză de busturi ale celor mai de seamă voievozi, opera sculptorului Cornel Medrea (1888 - 1946).

Spațiile Istorice pot fi vizitate individual, iar accesul se face prin Curtea de Onoare.

Tarife: 10 lei bilet întreg
             5 lei bilet pentru pensionari
          2,5 lei bilet pentru elevi şi studenţi

Preşcolarii au acces gratuit. Elevii beneficiază de intrare liberă pe perioada vacanței de vară.
Fotografiatul este permis numai pentru uz personal, fără blitz sau trepied.

 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.