Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României
Întâlnire la muzeu cu Erwin Kessler

Întâlnire la muzeu cu Erwin Kessler

De la 27 Mai 2024 18:00 până la 27 Mai 2024 20:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 389

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu”, luni, 27 mai, ora 18.00, avându-l ca invitat pe Erwin Kessler.

Director până de curând al Muzeului de Artă Recentă, Erwin Kessler este autor al unor expoziții de artă memorabile, de la „Culorile avangardei” în anul 2007 până la „Efectul Picasso” deschisă în anul 2023. Totodată, Erwin Kessler a reformat limbajul criticii de artă de la noi prin recursul la exprimări tranșante, neprotocolare, deconstruind multe dintre „edificiile” ce păreau perene în istoria artei românești și punând într-o lumină crudă manifestările artei contemporane. Chiar dacă uneori articolele sale au stârnit aprigi polemici, contribuția sa a fost înregistrată ca un necesar ferment și factor de contrast în teritoriul artelor plastice autohtone.

În discuția care se va purta în cadrul „Întâlnirii la muzeu” alături de Călin Stegerean, directorul general al Muzeul Național de Artă al României ”, vor fi abordate aspecte care țin de viziunea domnului Kessler asupra mediului muzeal și a mijloacelor care fac posibil drumul de la idee la realizarea sa, de perspectiva sa asupra mediilor artistice contemporane și a ambianței culturale românești în ansamblul ei.

Programul „Întâlnire la muzeu” își propune să medieze contactul publicului cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice. Discuția va fi una liberă și dinamică, în care publicul va putea interveni cu întrebări adresate invitatului și moderatorului.

Evenimentul va avea loc la parterul Galeriei Naționale, Calea Victoriei 49-53.

Accesul se face în baza biletului în valoare de 12 lei.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.