Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României
BookHub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan - Invitată Daniela Ulieriu

BookHub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan - Invitată Daniela Ulieriu

De la 25 Mai 2024 16:00 până la 25 Mai 2024 18:00
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 347

Muzeul Național de Artă al României continuă seria de întâlniri BookHub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan, sâmbătă, 25 mai 2024, ora 16.00, în Sala Colecției Elena și Anastase Simu, de la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111). De această dată, invitata va fi scriitoarea și jurnalista Daniela Ulieriu.

În perioada în care a locuit pe continentul african, Daniela Ulieriu a participat la diferite ceremonii tradiționale și ritualuri specifice etniei Bamiléké din Africa Centrală, iar dialogul alături de Nona Rapotan se va concentra în jurul acestor experiențe deosebite, cu accent pe diferențele culturale dintre Africa și Europa în contextul mai amplu al unei globalizări accelerate.

Aceasta a coordonat două studii antropologice de amploare în anii petrecuți în Camerun: „Perles. Couleurs d’Afrique”, 2010, având drept rezultat un album de artă distins cu Premiul Asociației Editorilor din Franța pentru cea mai frumoasă carte și „Ndop. Etoffes des cours royales et sociétés secrètes du Cameroun”, 2020. În 2022 a publicat cartea „Prințesa și perla la Editura Arthur”, o povestire de inspirație africană. Alături de scriitoarea Doina Popescu, a scris două romane: „Cvartet”, 2021 și „Perna cu fluturi”, 2020. Acestora li se adaugă și o carte de antropologie culinară numită „Trei secole de gastronomie românească”, 2018. În anul 2024 a apărut la Editura Polirom, volumul de proză scurtă „Regele din Bissap” inspirat de anii petrecuți în Republica Camerun, Africa.

Bookhub.ro este o platformă culturală înființată în anul 2015 care în prezent are o diversitate de rubrici dedicate evenimentelor literare, aparițiilor editoriale, concertelor și altor evenimente culturale remarcabile.

Accesul se face în baza biletului în valoare de 12 lei, la care se aplică reduceri și gratuități pentru diferite categorii de public.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.