Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României
Vizită ghidată la Muzeul K.H.Zambaccian

Vizită ghidată la Muzeul K.H.Zambaccian

De la 10 Aprilie 2024 09:56 până la 13 Aprilie 2024 18:56
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 331
Muzeul Național de Artă al României vă invită sâmbătă, 13 aprilie 2024, ora 17.00, să participați la o vizită ghidată la Muzeul K.H. Zambaccian (Str. Muzeul Zambaccian nr. 21A) susținută de Ilinca Damian, cu tema picturile maestrului Nicolae Tonitza.
Faimos pentru portretele de copii cu ochii pictați „ca murele”, dar și pentru viața sa boemă și numeroasele anecdote care i-au asigurat empatie, interes și amuzament din partea colecționarilor, Tonitza a fost considerat de generația interbelică a Bucureștiului un Modigliani local. Prietenia artistului cu Zambaccian a fost marcată de certuri și conflicte, dar cu toate acestea, a durat până la moartea timpurie a artistului în anul 1940.Veți afla istoria Muzeului K.H. Zambaccian, poveștile picturilor expuse în sala dedicată lui Nicolae Tonitza, dar și alte anecdote despre colecționar, lumea interbelică a Bucureștiului și viețile agitate ale artiștilor.
Preț bilet 12 lei.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.