Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României
Mai aproape de artă printr-un gând bun în bradul de Crăciun

Mai aproape de artă printr-un gând bun în bradul de Crăciun

De la 15 Decembrie 2023 10:00 până la 24 Decembrie 2023 16:00
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 550

Cu prilejul Sărbătorilor de iarnă care se apropie, Muzeul Național de Artă al României invită publicul în perioada 15-24 decembrie 2023 să contribuie într-un mod creativ la împodobirea bradului de Crăciun de la parterul Galeriei Naționale (Calea Victoriei 49-53). Acesta este asigurat de Asociația „Prietenii Muzeului Național de Artă al României”, a cărei misiune este sprijinirea și promovarea celui mai bogat patrimoniu muzeal și de a aduce oamenii mai aproape de artă.

Vizitatorii vor avea ocazia să lase un mesaj, care se va transforma într-o podoabă unică în bradul nostru. Am pregătit hârtie și creioane colorate, vă așteptăm să ne lăsați un gând bun în bradul de Crăciun. Ateliere tematice pentru cei mici și cei mari, vizite interactive pentru familii, vechi colinde de Crăciun, vor întregi cadrul de sărbătoare.

Astfel, duminică, 17 decembrie 2023, în intervalul orar 15.00-16.00, va avea loc un mini concert de colinde intitulat „Dor de ler” susținut de Corul Mina la parterul Galeriei Naționale. Acesta face parte din „Compania de Artă Socială și Educația Alternativă”, înființat și coordonat de actrița Iuliana Mușetescu pentru a susține recitaluri tematice și spectacole terapeutice. Concertul va fi o călătorie printre colindele străbunilor, într-o atmosferă menită să ne reamintească de felul în care Crăciunul, din copilărie și până la vârsta maturității, ne aduce în suflet bucuria. Repertoriul Corului Mina include colinde vechi, unele necântate de generații. Cu această ocazie invităm și alte grupuri de colindători care să ni se alăture în această perioadă, prin înscriere prealabilă la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Program:

Felicitări de iarnă inspirate de opere de artă

Ateliere de sărbători susținute de către Diana Barabas în expoziția „Fața nevăzută a Colecției Liana și Dan Nasta- obiecte de cult și laice”, unde participanții vor crea felicitări inedite de iarnă inspirate de obiectele din expunere, în tehnică mixtă, desen, pictură si colaj de hârtie. Motivele găsite pe scoarțele românești și mâinile observate în icoanele pe sticlă vor fi recompuse pe o scenă teatrală imaginară în formă de felicitare. Acestea sunt împărțite în funcție de mai multe categorii de vârstă astfel:

· sâmbătă, 16 decembrie 2023, în intervalul orar 10.00 - 12.00: 6-9 ani

· duminică, 17 decembrie 2023, intervalul orar 10.00 - 12.00: 9-16 ani

· duminică, 17 decembrie 2023, intervalul orar 12.30 - 14.30: familii și adulți

Decorațiuni făcute manual pentru bradul de Crăciun

Tot în ziua de duminică, 17 decembrie 2023, în intervalul orar 13.00 – 15.00, este programat un atelier de confecționat decorațiuni pentru bradul de Crăciun, pentru familii cu copii având vârsta cuprinsă între 6-12 ani, în Galeria de Artă Românească Modernă. Acesta va fi susținut de specialiștii de educație muzeală din cadrul Muzeul Național de Artă al României, un excelent prilej de a învăța despre culori și poveștile acestora. Participanții vor confecționa globuri pentru brad din hârtie colorată. Astfel, vor pune în practică și vor aprofunda în mod creativ contrastele cromatice, cum ar fi complementarele, pentru a realiza decorațiuni artistice.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.