Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În ziua de miercuri,17 aprilie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Expoziția „Nicolae Grigorescu, pictor al ethosului românesc”  se prelungește până în 24 septembrie 2023.  Lucrarea „Bretonă lucrând” de Nicolae Grigorescu revine la Muzeul Național de Artă al României.

Expoziția „Nicolae Grigorescu, pictor al ethosului românesc” se prelungește până în 24 septembrie 2023. Lucrarea „Bretonă lucrând” de Nicolae Grigorescu revine la Muzeul Național de Artă al României.

De la 20 Septembrie 2023 16:43 până la 24 Septembrie 2023 18:43
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1154

Muzeul Național de Artă al României anunță prelungirea perioadei de vizitare a expoziției „Nicolae Grigorescu, pictor al ethosului românesc” până duminică, 24 septembrie 2023.

În expoziție va putea fi admirată, după ani de absență din patrimoniul MNAR, lucrarea cu titlul „Bretonă lucrând” provenind dintr-o altă etapă a creației artistului, petrecută în Franța, recent achiziționată de Ministerul Culturii.

„Pentru prima dată după mai bine de 15 ani, Ministerul Culturii a achiziționat, exercitându-și dreptul de preempțiune, o operă de artă deosebită, care face parte dintr-un ansamblu de bunuri de patrimoniu cultural național retrocedate în natură moștenitorilor de drept, în urmă cu câțiva ani, de la Muzeul Național de Artă al României: tabloul „Bretonă lucrând (La fereastră)” a pictorului Nicolae Grigorescu, datând din perioada franceză (1876-1886). Este un succes faptul că, astăzi, după 40 de ani în care s-a regăsit la Muzeul Național de Artă al României și după alți ani în care a făcut parte dintr-o colecție privată ca urmare a retrocedării, lucrarea lui Grigorescu se întoarce în muzeu pentru a fi admirată de toți iubitorii de artă. Prin acest demers, reușim nu doar sa reintroducem tabloul „Bretonă lucrând” în circuitul public, ci și să începem să ne îndeplinim misiunea primordială, aceea de a proteja și promova patrimoniul cultural național mobil”, a declarat doamna Raluca Turcan, ministrul Culturii.

„Vrem să semnalăm publicului, în această expoziție cu mare afluență de vizitatori, o lucrare de o deosebită valoare artistică, care se întoarce la muzeu prin grija Ministerului Culturii. Locul său va fi în Galeria Națională, dar reîntâlnirea după mulți ani cu publicul larg va fi într-o expoziție de mare succes, în care majoritatea lucrărilor pot fi văzute după o lungă perioadă în care au stat departe de simeze, în depozitele noastre. Mulțumim doamnei ministru Raluca Turcan pentru această recuperare istorică, esențială pentru biografia artistică a pictorului Nicolae Grigorescu” declară Călin Stegerean, directorul general al MNAR

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.