Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 4, 5 si 6 octombrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
  ZIUA CINEMATOGRAFELOR LA MNAR

ZIUA CINEMATOGRAFELOR LA MNAR

De la 15 Septembrie 2023 09:25 până la 15 Septembrie 2023 11:25
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 163

Cu ocazia Zilei Cinematografelor 2023, Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Happy Cinema, vă invită la proiecția filmului documentar „Tițian. Imperiul culorii”, vineri, 22 septembrie 2023, ora 19.00 la Sala Auditorium (Str. Ştirbei Vodă nr. 1).

Documentarul „Tițian. Imperiul culorii” cartografiază viaţa și opera prolifică a artistului venețian. Experţi internaţionali, critici şi artişti contemporani descriu atât stilul, temperamentul şi ambiţiile maestrului, cât şi orașul Veneţia, care a reprezentat pentru Tițian fundamentul „imperiului culorii”. Câștigând simpatia papilor şi împăraţilor cu lucrările sale emblematice, Tițian a devenit unul dintre artiştii reprezentanți ai Renaşterii italiene. Un talent extraordinar şi un antreprenor strălucit, inovator atât în lucrările sale, cât şi în comercializarea acestora, Tițian a devenit în scurt timp pictorul oficial al Republicii veneţiene, dar şi un artist căutat de cele mai bogate şi faimoase Curţi din Europa.

Regia este semnată de Giulio Boato și Laura Chiossone, iar distribuția cuprinde nume precum Jessica Piccolo Valerani, Tommaso Amadio, Leonardo Scarpa, Giovanni Tomassetti și Diego Carli. Durata documentarului este de 90 de minute, având categoria AG (audiență generală).

„În cel de-al doilea an în care se organizează Ziua Cinematografelor, MNAR oferă atât publicului larg, cât și pasionaților de film, un spațiu de întâlnire între artele plastice și cinematografie prin proiecția filmului Tițian. Imperiul culorii” declară Călin Stegerean, director general MNAR.

Biletele în valoare de 30 de lei se achiziționează doar online pe happycinema.ro https://www.happycinema.ro/happy-cinema-muzeul-national-de-arta-al-romaniei/m/titian-imperiul-culorii-4999

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.