Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 4, 5 si 6 octombrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
MNAR LA EFORIE COLORAT

MNAR LA EFORIE COLORAT

De la 29 Iulie 2023 18:00 până la 31 Iulie 2023 21:00
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 346

Muzeul Național de Artă al României anunță participarea la Proiectul „Eforie Colorat” organizat de Asociația Forumul Artelor Vizuale în perioada 29 - 31 iulie 2023 în Grădina de Vară Cinemascop din Eforie Sud. 
În cadrul ediției din anul 2022  la programele  „Eforie Colorat” au participat peste 20 000 de vizitatori, iar peste 200 de copii au luat parte la 18 ateliere creative, fiind organizate 5 expoziții de artă contemporană cu artiști recunoscuți. 

În acest an Muzeul Național de Artă al României este invitat să se alăture în calitate de partener instituțional al proiectului „Eforie Colorat” aflat la cea de a  treia ediție și desfășurat în perioada 3 iulie - 10 septembrie 2023, implicându-se în organizarea și prezentarea unei serii de ateliere inedite.  Acestea au fost gândite de specialiști în educație ai Muzeul Național de Artă al României să apropie publicul larg de opere ale unora dintre cei mai apreciați artiști români moderni: Nicolae Grigorescu, Ion Țuculescu și Lucia Dem Bălăcescu.  

 Sub genericul Ce nu se vede într-o pictură celebră? participanții vor parcurge diferite momente din istoria artei românești, iar cu ajutorul imaginilor lucrărilor din patrimoniu MNAR, aceștia vor fi provocați să vadă peisajul marin prin ochii unui artist.

"Muzeul în componenta sa dinamică, educațională, se delocalizează pentru câteva zile și participă la un program estival care aduce arta în prim plan. Ne bucurăm să fim alături de celelalte arte și mulți artiști contemporani care au ales să se dedice îmbogățirii timpului liber al publicului aflat în vacanță” declară Călin Stegerean director general al MNAR. 

PROGRAM: 

Atelier I. Colaj Cinemasop Colectiv - 29 iulie orele 18.00 – 20 00. Inspirat de pictura La mare de Nicolae Grigorescu. Tema: Portret observațional; Tehnica: Foto-colaj digital; Vârste: 6-12 ani 

Atelier II. Istorie locală tactilă - 30 iulie orele 18.00 – 20 00. Inspirat de pictura Luciei Dem Bălăcescu Debarcader la Techirghiol I: Tema: Istoria litoralului; tehnica: desen, colaj și gravură; Vârste: 6-12 ani 

Atelier III. Ecologie expresivă -  31 iulie orele 18 00- 20 00. Inspirat de pictura lui Ion Țuculescu Peisaj marin cu fluturi; Tema: suprapopulare și specii în pericol; tehnica: acuarelă: Vârste: 6-12 ani 

Atelierele, ca și celelalte programe ale proiectului „Eforie Colorat” vor fi oferite cu titlu gratuit. La finalul celor 3 zile va avea loc o mică expoziție cu lucrările participanților în relație cu operele din patrimoniu MNAR. 

Toate atelierele vor avea loc în Grădina Cinemascop, Strada Tudor Vladimirescu nr 2. din orașul Eforie Sud. Participare fără înscriere prealabilă.  

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.