Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 4, 5 si 6 octombrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
Ateliere - expoziția Grupul Celor Patru - Muzeul Colecțiilor de Artă

Ateliere - expoziția Grupul Celor Patru - Muzeul Colecțiilor de Artă

De la 28 Iulie 2023 10:00 până la 19 August 2023 12:00
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 729

Atelierele  dedicate expoziției Grupul celor  Patru deschisă la  Muzeul  Colecțiilor de Artă se vor desfășura în perioada 28 iulie19 august 2023. Acestea sunt coordonate de către Diana Barabas, pedagog de artă cu o importantă experiență în domeniu în: Canada, Orientul Mijlociu și Europa.
Atelierele de pictură care însoțesc expoziția Grupul celor Patru se desfășoară în succesiune tematică, începând cu un atelier  intitulat "
Portrete de copii în acuarela”, urmat de Peisaje marine în tehnica mixtă” și apoi de Flori în tempera și colaj”.  Toate atelierele sunt inspirate de creațiile pictorilor din Grupul Celor Patru și au  fost  special concepute pentru copii între 9 și 15 ani. Acestea durează 2 ore și încep cu un ghidaj interactiv în expoziție, urmat de lucrul  practic în atelier.

Portrete de copii în acuare
Vineri 28 iulie ora 10:00 - 12:00
Sâmbătă
29 iulie ora 10:00 - 12:00

Portrete de copii în acuarela sunt concentrate pe observarea stilurilor de redare și tehnicilor picturale folosite de Șirato și Tonitza. Participanții vor învață sa pună în pagina un portret, sa urmărească proporțiile corecte, sa creeze tonuri locale cu lumini și umbre (Șirato) și expresivitate în tuse simple de culoare (Tonitza).

Peisaje marine în tehnica mixtă
Vineri 11 august ora 10:00 - 12:00
Sâmbătă
12 august ora 10:00 - 12:00

Peisajele marine de la Balcic pictate de membrii Grupului celor Patru vor fi observate cu toate elementele naturale redate. Se vor discuta și structura compozițională și cromatica folosită în fiecare tablou. Copiii vor crea propriile peisaje marine într-o tehnică inedită, care cuprinde atât colaj cât și adaosuri picturale. 

Naturile statice cu flori pictate
Vineri 18 august ora 10:00 - 12:00
Sâmbătă
19 august ora 10:00 - 12:00

Naturile statice cu flori pictate în diferite stiluri de membrii Grupului celor Patru sunt luate ca punct de plecare într-o incursiune în lumea fascinantă a florilor și a picturii. Copii vor exersa tehnici de desen și de pictură în tempera și vor recrea pe carton, după observație, buchetul de flori proaspete de vară adus în atelier. Pentru variație, cei care sunt amatori de colaj, pot sa aleagă aceasta tehnică în locul picturii și sa se joace creativ cu forme, texturi si culori de hârtie. 

Preț 40 Lei, înscrieri la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.