Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativă Europeană este închisă temporar din motive tehnice.
În ziua de 7 noiembrie  2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere!
 

Muzeul Național de Artă al României
Miercuri 31 mai 2023, de la ora 19:00, în Sala Auditorium Muzeul Național de Artă al României organizează împreună cu Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” un concert dedicat Zilei Internaţionale a Copilului.

Miercuri 31 mai 2023, de la ora 19:00, în Sala Auditorium Muzeul Național de Artă al României organizează împreună cu Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” un concert dedicat Zilei Internaţionale a Copilului.

De la 31 Mai 2023 19:00 până la 31 Mai 2023 21:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1014
Muzeul Național de Artă al României organizează împreună cu Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” un concert dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, miercuri 31 mai 2023, de la ora 19:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă, nr 1.
MNAR este locul în care artele se interconectează, un loc în care publicul găsește inspirație, un spațiu care contribuie la educația adulților de mâine dar și un loc în care copiii și tinerii se pot exprima și pot face performanță.
Îşi vor da concursul soliştii Gheorghe Matei (trompetă), Andra-Maria Popescu (violoncel), Aaron Ciobanu (vioară), Radu-Mihai Tudorache (contrabas), Sofia Smărăndescu (vioară) şi Saviana Rusu (soprană), alături de Orchestra Simfonică a Colegiului, dirijată de maestrul Andrei Ştefan Racu. În program : lucrări semnate de Constantin Dimitrescu, Pablo de Sarasate, Giovanni Bottesini, Joseph Haydn, Giacomo Puccini, Niccolò Paganini şi Johannes Brahms.  
Laureaţi ai unor competiţii de prestigiu, precum olimpiadele şcolare sau concursurile naţionale şi internaţionale „Paul Constantinescu”, „Margareta Sterian”, „Dan Cumpătă”, „George Georgescu”, „George Manoliu” Master of Strings, “Sabin Drăgoi”, „Prestissimo”, „Remember Enescu”, „Modest Iftinchi”, „Emanuel Elenescu”, „Lazăr Moldovanu”, „Perform Art”, „Talente Împlinite” sau „Viitori Muzicieni”, aceşti tineri sunt deseori invitaţi să concerteze alături de orchestre foarte cunoscute, precum Orchestra Română de Tineret, Orchestra Sinfonietta, Orchestra Junior, Orchestra Naţională Simfonică a României, Orchestra Filarmonicii din Piteşti, Orchestra Filarmonicii din Bacău sau Orchestra Operei Naţionale din Bucureşti. Ei susţin recitaluri în ţară şi în străinătate (Olanda, Italia) şi se produc deseori în cadrul proiectelor organizate de Filarmonica „G. Enescu”, precum “Clasic e Fantastic” sau Stagiunea de Marţi seara, participând totodată la emisiuni TV. 
Cadrele didactice care le sunt mentori: Magdalena Ursu (vioară), Mircea Marian (violoncel), Marius Olteanu (canto clasic), Săndel Smărăndescu (contrabas) şi Sorin Robu (trompetă). Printre maeştrii cu care s-au perfecţionat tinerii noştri se numără personalităţi ca Igor Petrushevski, Rony Rogoff, Erzhan Kulibaev, Krzysztof Karpeta, Liviu Prunaru, Gabriel şi Ioana Croitoru, Marin Cazacu, Răzvan Suma sau Emilian Piedicuță. 
Intrarea este liberă.   
concert simfonic

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.