Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În ziua de miercuri,17 aprilie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan #6

Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan #6

De la 22 Aprilie 2023 11:00 până la 22 Aprilie 2023 12:30
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 748

Sâmbătă 22 aprilie, de la ora 11:00, vorbim despre Lena Constante, artistă și folcloristă româncă, la cea de-a șasea întâlnire „Bookhub la MNAR” cu Nona Rapotan !

Titlurile acestei întâlniri sunt „Evadarea tăcută”(1992) și „Evadarea imposibilă”(1993), mărturii ale experienței Lenei Constante în închisorile comuniste. Artista binecunoscută pentru lucrările sale originale de tapiserie și activitatea folcloristică a fost condamnată politic în cadrul procesului ministrului de justiție comunist Lucrețiu Pătrășcanu. Autoarea povestește despre cruzimea din închisoare, propria singurătate dar și modalitățile prin care a reușit să supraviețuiască. O teribilă și totodată splendidă lecție care ne arată puterea Omului și felul cum suferința poate fi convertită în creație.

Nona Rapotan este profesoară de științe sociale de peste 20 de ani, este o mare povestitoare și o fină cunoascătoare a vieții culturale din România despre care scrie cu vervă pe Bookhub.ro. Așa cum v-am obișnuit deja, sâmbăta, o dată pe lună își împărtășește recenziile și comentariile ingenioase la MNAR.

Așa cum v-am obișnuit, întâlnirile „Bookhub la Mnar. Lecturi cu Nona Rapotan” înseamnă un moment special, bine petrecut în compania cărților, a autorilor și a ideilor seducătoare pe care le propune Nona Rapotan în ambianţa stimulantă a lucrărilor artiştilor francezi precum Alfred Sisley, Claude Monet, Paul Signac şi a sculpturilor iconice realizate de Auguste Rodin, Camille Claudel şi Antoine Bourdelle.

Evenimentul are loc în Sala Franceză din Galeria Europeană.

Participarea se face în baza biletului de acces (24 lei preț întreg la care se aplică reduceri și gratuități pentru diferite categorii de public).

Accesul se face prin Galeria Europeană, în limita a 30 persoane, în ordinea sosirii, fără programare prealabilă.

Publicul de toate vârstele este binevenit !

Vă așteptăm!

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.