
Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan #5
Sâmbătă 25 martie, de la ora 11:00, vorbim despre poveștile de viață a unor femei extraordinare, la cea de-a cincea întâlnire „Bookhub la MNAR” cu Nona Rapotan și Ileana Mitu. Va fi despre artă, filosofie, multă iubire și cinematografie...!
Titlurile acestei întâlniri sunt :
„Beauvoir. O viata” de Kate Kirkpatrick
„Dora si minotaurul. Viata mea cu Picasso” de Slavenka Drakulic
„De ce sa fii fericita cand poti fi normala?” de Janette Winterson
„Un an de studiu” de Anne Wiazemsky
„Vom vorbi despre patru volume foarte diferite, apărute in ultimii ani la patru edituri românești. Le-am ales dintr-un motiv pe care-l voi dezvălui la momentul potrivit, dar dincolo de această alegere personală se mai află ceva: destinele unor femei puternice si care au avut curajul de a fi "altfel". Patru personalități fascinante, despre care merită să vorbim oricând, dar mai cu seamă în luna martie. Și pentru că nimic nu este întâmplător, pe 25 martie 2015 Bookhub ieșea in lume. Așadar, vă invităm să aniversăm împreună cei opt ani de Bookhub” transmite Nona Rapotan.
Nona Rapotan este profesoară de științe sociale de peste 20 de ani, este o mare povestitoare și o fină cunoascătoare a vieții culturale din România despre care scrie cu vervă pe Bookhub.ro. Așa cum v-am obișnuit deja, sâmbăta, o dată pe lună își împărtășește recenziile și comentariile ingenioase la MNAR.
Ileana Mitu a studiat la Sorbona, este doctorand în istoria artei și face parte din echipa MNAR. Ea va face puntea între subiectele discutate și lucrările din jurul vostru!
Așa cum v-am obișnuit, întâlnirile „Bookhub la Mnar. Lecturi cu Nona Rapotan” înseamnă un moment special, bine petrecut în compania cărților, a autorilor și a ideilor seducătoare pe care le propune Nona Rapotan în ambianţa stimulantă a lucrărilor artiştilor francezi precum Alfred Sisley, Claude Monet, Paul Signac şi a sculpturilor iconice realizate de Auguste Rodin, Camille Claudel şi Antoine Bourdelle.
Evenimentul are loc în Sala Franceză din Galeria Europeană.
Participarea se face în baza biletului de acces (24 lei preț întreg la care se aplică reduceri și gratuități pentru diferite categorii de public).
Accesul se face prin Galeria Europeană, în limita a 30 persoane, în ordinea sosirii, fără programare prealabilă.
Publicul de toate vârstele este binevenit !
Vă așteptăm!