Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În ziua de miercuri,17 aprilie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere.

 
 
 
 
 
 
Muzeul Național de Artă al României
Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan #5

Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan #5

De la 25 Martie 2023 11:00 până la 25 Martie 2023 12:30
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 854

Sâmbătă 25 martie, de la ora 11:00,  vorbim despre poveștile de viață a unor femei extraordinare, la cea de-a cincea întâlnire „Bookhub la MNAR” cu Nona Rapotan și Ileana Mitu. Va fi despre artă, filosofie, multă iubire și cinematografie...!

Titlurile acestei întâlniri sunt :

„Beauvoir. O viata” de Kate Kirkpatrick

„Dora si minotaurul. Viata mea cu Picasso” de Slavenka Drakulic

„De ce sa fii fericita cand poti fi normala?” de Janette Winterson

„Un an de studiu” de Anne Wiazemsky

„Vom vorbi despre patru volume foarte diferite, apărute in ultimii ani la patru edituri românești. Le-am ales dintr-un motiv pe care-l voi dezvălui la momentul potrivit, dar dincolo de această alegere personală se mai află ceva: destinele unor femei puternice si care au avut curajul de a fi "altfel". Patru personalități fascinante, despre care merită să vorbim oricând, dar mai cu seamă în luna martie. Și pentru că nimic nu este întâmplător, pe 25 martie 2015 Bookhub ieșea in lume. Așadar, vă invităm să aniversăm împreună cei opt ani de Bookhub” transmite Nona Rapotan.

Nona Rapotan este profesoară de științe sociale de peste 20 de ani, este o mare povestitoare și o fină cunoascătoare a vieții culturale din România despre care scrie cu vervă pe Bookhub.ro. Așa cum v-am obișnuit deja, sâmbăta, o dată pe lună își împărtășește recenziile și comentariile ingenioase la MNAR.

Ileana Mitu a studiat la Sorbona, este doctorand în istoria artei și face parte din echipa MNAR. Ea va face puntea între subiectele discutate și lucrările din jurul vostru!

Așa cum v-am obișnuit, întâlnirile „Bookhub la Mnar. Lecturi cu Nona Rapotan” înseamnă un moment special, bine petrecut în compania cărților, a autorilor și a ideilor seducătoare pe care le propune Nona Rapotan în ambianţa stimulantă a lucrărilor artiştilor francezi precum Alfred Sisley, Claude Monet, Paul Signac şi a sculpturilor iconice realizate de Auguste Rodin, Camille Claudel şi Antoine Bourdelle.

Evenimentul are loc în Sala Franceză din Galeria Europeană.
Participarea se face în baza biletului de acces (24 lei preț întreg la care se aplică reduceri și gratuități pentru diferite categorii de public).
Accesul se face prin Galeria Europeană, în limita a 30 persoane, în ordinea sosirii, fără programare prealabilă.

Publicul de toate vârstele este binevenit !
Vă așteptăm!

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.