Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 4, 5 si 6 octombrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
Artă și cultură japoneză la MNAR

Artă și cultură japoneză la MNAR

De la 04 Februarie 2023 11:00 până la 04 Februarie 2023 13:30
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 838

Muzeul Național de Artă al României vă invită la două evenimente dedicate artei și culturii japoneze care se vor desfășura sâmbătă 4 februarie.

La ora 11:00 va avea loc prezentarea „Tehnici și procedee de restaurare grafică și ceramică”. Publicul amator de artă extrem-orientală este invitat să descopere tehnica xilogravurii japoneze de tip „ukiyo-e” și termenii specifici restaurării ceramicii extrem orientale. Prezentarea va fi susținută de dr. Andreia Teodorescu, expert în restaurare grafică în cadrul MNAR și de Oana Solomon, expert în restaurare ceramică și sticlă al MNAR. Accesul în expoziția „Laborator III. Aspecte din restaurarea unor lucrări de grafică și ceramică din China și Japonia aflate în patrimoniul MNAR” se face din strada Walter Mărăcineanu, în baza biletului de 20 lei (preț întreg la care se aplică reduceri și gratuități). Limita de 25 locuri a fost atinsă.

La ora 12:30 va avea loc „Chanoyū”, Ceremonia Japoneză a Ceaiului. Publicul este invitat să descopere rafinata artă a ceaiului, arta de a bea un bol de ceai verde, tradiție spirituală care a definit identitatea Japoniei de-a lungul a peste cinci secole. Creată din fuziunea elementelor filosofice, etice și estetice provenind din Taoism, Confucianism, Zen si Shintoism, Ceremonia Ceaiului continuă să fie practicată și astăzi, neschimbată de peste 600 de ani, fiind o manifestare a rafinamentului moral și estetic al elitei culturii japoneze. Ceremonia va avea loc în „Chashitsu”, una din sălile Galeriei Orientale a Muzeului National de Artă al României. Această cameră japoneză de ceai este prima si unica instalată în prezent în România. Ritualul ceaiului va fi performat de studenții Asociației Tankōkai România Luminiș din București, reprezentantul local al cunoscutei școli de ceai Urasenke – Kyoto. Accesul se face prin intrarea A2 – Spații Istorice. Limita de 15 locuri a fost atinsă.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.