Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 4, 5 si 6 octombrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
CONFERINȚA: O LAMPĂ CA UN MONUMENT. MODERNISMUL INTERBELIC ÎNTRE COMERȚ ȘI PEDAGOGIE

CONFERINȚA: O LAMPĂ CA UN MONUMENT. MODERNISMUL INTERBELIC ÎNTRE COMERȚ ȘI PEDAGOGIE

De la 31 Ianuarie 2023 18:00 până la 31 Ianuarie 2023 19:30
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 727

Muzeul Național de Artă al României anunță conferința „O lampă ca un monument. Modernismul interbelic între comerț și pedagogie” susținută de dr. Alexandra Chiriac, istoric de artă, care va avea loc marți 31 ianuarie 2023, de la ora 18:00, în cadrul expoziției „M.H. Maxy – De la avangardă la socialism”, la parterul Galeriei Naționale.

Prezentarea propune o incursiune în istoria mai puțin cunoscută a designului românesc din perioada interbelică prin prisma carierei lui Max Herman Maxy și a colaboratorilor săi. Se dezvăluie astfel povestea Academiei de Arte Decorative, o instituție cu valențe mitice, adeseori comparată cu școala Bauhaus, dar și povestea magazinului de artă modernă Studio Maxy. Pornind din atelierele Academiei, prelegerea urmărește evoluția ideilor și a esteticii moderniste, trecând prin vitrinele magazinelor bucureștene și ajungând până în sufrageria lui Ion Minulescu, iar mai apoi în paginile romanului Patul lui Procust.

Alexandra Chiriac este istoric de artă, deținând un doctorat de la University of St Andrews și un master de la Courtauld Institute of Art. Publicațiile sale academice tratează aspecte din istoria teatrului, artelor și designului din prima jumătate a secolului XX. În 2022 a publicat monografia Performing Modernism: A Jewish Avant-garde in Bucharest la editura DeGruyter. A lucrat ca cercetător în cadrul Leonard A. Lauder Research Center for Modern Art la Metropolitan Museum of Art din New York și ca specialist la casa de licitații Sotheby’s din Londra.

Participarea se face pe baza biletului de intrare în expoziție în valoare de 20 lei (la care se aplică reduceri pentru mai multe categorii de public). Nu este necesară programarea prealabilă. Accesul se face prin Galeria Națională în limita a 60 de persoane.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.