Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 4, 5 si 6 octombrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
BOOKHUB LA MNAR. LECTURI CU NONA RAPOTAN

BOOKHUB LA MNAR. LECTURI CU NONA RAPOTAN

Activat 10 Decembrie 2022
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 602

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) organizează a doua întâlnire din seria Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 decembrie 2022, de la ora 11:00, în Sala franceză din Galeria de Artă Europeană şi va fi dedicat autorului Eshkol Nevo și romanelor sale Trei etaje și Ultimul interviu.

Născut în 1971 la Ierusalim, Nevo a studiat copywriting la colegiul Tirza Granot și Psihologie la Universitatea din Tel Aviv. Este considerat cea mai proaspătă voce a literaturii israeliene, un scriitor deja de succes în țara sa natală dar și în afara ei. De asemenea, este un adevărat mentor pentru generațiile mai tinere, coordonând cea mai importantă școală de creative writing din Israel. A debutat cu un volum de povestiri, Demipensiune în Givatayim, în 2001, și a continuat apoi să scrie romane.

Eshkol Nevo a primit medalia de platină și medalia de aur ale Asociației Editorilor din Israel (2005, 2006, 2008, 2011, 2014, 2015), Premiul FFI-Raymond Wallier (în cadrul Salonului de Carte de la Paris, 2008) și Premiul ADEI-WIZO (Italia, 2011). Sunt traduse în limba română de editura Humanitas „Trei Etaje”, „Simetria Dorințelor” și „Ultimul Interviu”.

Cărțile sale abordează teme universale, precum relațiile interpersonale, singurătatea, izolarea, confesiunile, minciuni, ideea de povestire și cu cine împărtășim cele mai intime povești ale noastre. Într-un interviu declară că „Cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unui scriitor e să inspire alți oameni, să creeze alte tipuri de artă”.

În legătură cu școala de creative writing pe care o conduce, scriitorul susține că grupele din cadrul acesteia sunt insule de toleranță într-o lume extrem de agitată și uneori violentă”.

Întâlnirile Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan au loc o dată pe lună, sâmbăta, de la ora 11:00, se adresează publicului de toate vârstele și se desfășoară în ambianţa stimulantă a lucrărilor artiştilor francezi precum Alfred Sisley, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir Paul Signac şi a sculpturilor iconice realizate de Auguste Rodin, Camille Claudel şi Antoine Bourdelle. Cu acest prilej, participanții pot admira şi alte lucrări din colecţia galeriei de artă europeană semnate de Rembrandt, El Greco, Rubens, Peter Brueghel cel Tânăr.

Accesul este gratuit pentru copiii în vârstă de până la 18 ani cărora li se aplică măsuri sociale de protecție, elevi și studenți la arte vizuale, arhitectură, teatru, film, conservator, artele spectacolului, artiști vizuali pe baza unui document justificativ, membrii Asociației Prietenii MNAR, pensionari care a activat minimum 10 ani în domeniul cultural artistic.

Tariful în valoare de 6 lei se aplică elevilor și studenților, posesorilor de card Euro 26 până la 30 ani și adulților cu handicap mediu și ușor.

Tariful în valoare de 12 lei se aplică pensionarilor.

Tariful întreg de 24 lei se aplică adulților care nu intră în categoriile sus-menționate.

Participarea se face în limita a 25 de locuri. Se recomandă înscrierea la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai multe detalii pe site-ul www.mnar.arts.ro

 Bookhub22 11 22

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.