Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
Din motive tehnice Galeria de Artă Românească Modernă este parțial deschisă. Vă mulțumim pentru înțelegere!
În zilele de 21, 22, 23 şi 24 septembrie 2023 Spațiile Istorice (Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor) vor fi închise.

 
Muzeul Național de Artă al României
BOOKHUB LA MNAR. LECTURI CU NONA RAPOTAN

BOOKHUB LA MNAR. LECTURI CU NONA RAPOTAN

De la 19 Noiembrie 2022 11:00 până la 19 Noiembrie 2022 13:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 832

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) lansează o nouă serie de întâlniri lunare sub genericul Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan. Primul eveniment va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie 2022, de la ora 11:00, în Sala franceză din Galeria de Artă Europeană şi va fi dedicat autorului Michel Houellebecq.  Anihilare, cel mai recent roman al său, proaspăt apărut în traducere românească şi spumoasa sa publicistică vor fi subiectele centrale de discuţie.  

O foarte bună cunoscătoare a vieții culturale românești, Nona Rapotan s-a remarcat în ultimii ani atât ca jurnalist cultural, cât și în calitate de cronicar de teatru, articolele sale fiind preluate de edituri, teatre sau alte instituții. De asemenea, Nona Rapotan conduce platforma culturală Bookhub din 2016, unul dintre cele mai active site-uri culturale cu informații despre principalele evenimente culturale din România: concerte, premiere teatrale şi expoziții de artă.  

Evenimentul se adresează publicului de toate vârstele iar amfitrioana evenimentelor, Nona Rapotan, va vorbi despre lecturile ei, despre autori în vogă, despre cărţi de referinţă şi idei seducătoare.

Întâlnirile Bookhub la MNAR. Lecturi cu Nona Rapotan vor avea loc o dată pe lună, sâmbăta, de la ora 11:00, în ambianţa stimulantă a lucrărilor artiştilor francezi precum Alfred Sisley, Claude Monet, Paul Signac şi a sculpturilor iconice realizate de Auguste Rodin, Camille Claudel şi Antoine Bourdelle. În plus, şi alte lucrări din colecţia galeriei de artă europeană semnate de Rembrandt, El Greco, Rubens, Peter Brueghel cel Tânăr vor putea fi admirate cu acest prilej.

„Amplificăm cu acest prilej rolul muzeului ca factor educativ și de cunoaștere cu caracter larg, care se adaugă celui de mediator în cunoașterea artei și artiștilor. Ne adresăm celor care doresc ca programul sfârșitului de săptămână să le aducă un plus de cunoștințe și delectare intelectuală, într-un mediu de o mare frumusețe și în compania formatorului de opinie, doamna Nona Rapotan” spune Călin Stegerean, directorul general al MNAR.

Accesul este gratuit pentru copiii în vârstă de până la 18 ani cărora li se aplică măsuri sociale de protecție, elevi și studenți la arte vizuale (arte plastice și istoria artei), arhitectură, teatru, film, conservator, artele spectacolului, artiști vizuali pe baza unui document justificativ, membrii Asociației Prietenii MNAR, pensionari care a activat minimum 10 ani în domeniul cultural artistic.

Tariful în valoare de 6 lei se aplică elevilor și studenților, posesorilor de card Euro 26 până la 30 ani și adulților cu handicap mediu și ușor.

Tariful în valoare de 12 lei se aplică pensionarilor.

Tariful întreg de 24 lei se aplică adulților care nu intră în categoriile sus-menționate.

Participarea se face în limita a 25 de locuri. Se recomandă înscrierea la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.">programăAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai multe detalii pe site-ul www.mnar.arts.ro

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.