Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
În perioada 7 - 10 decembrie Spațiile istorice vor fi închise. Mulțumim pentru înțelegere!

 
 
Muzeul Național de Artă al României
Flori sălbatice din România — o istorie botanică

Flori sălbatice din România — o istorie botanică

De la 12 Aprilie 2019 15:21 până la 02 Iunie 2019 21:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 7472

Muzeul Național de Artă al României împreună cu Societatea Română a Artiștilor Botanici organizează expoziția de pictură „Flori sălbatice din România - o istorie botanică”.

Florile sălbatice, între artă și știință.

Expoziția reunește opere din colecția Muzeului Național de Artă al României și lucrări din patrimoniul muzeului Grădinii botanice D. Brandza din București. Ea pune în paralel lucrări artistice cu lucrări de interes științific, cele două viziuni complementare oferind o imagine nouă, proaspătă asupra frumuseții și unicității florei sălbatice a României.
În peisajele și naturile statice datorate unor clasici ai picturii românești din secolul al XIX-lea precum Grigorescu, Andreescu, sau unor maeștri moderni ca Luchian, Pallady sau Ion Țuculescu accentul se deplasează de la atmosferă la spontaneitatea tușei, de la contrastul cromatic la vibrația spațiului. Lor expoziția le contrapune lucrări de mare acuratețe botanică din două perioade diferite – cele ale Angiolinei Santocono din 1960 și cele de dată foarte recentă selecționate din albumul de artă botanică „The Transylvania Florilegium”, realizat și lansat în 2018 la Londra din inițiativa Fundației Prințului de Wales.
Un proiect organizat cu sprijinul BASF.

Curator: Irina Neacșu
Istoric de artă: Christiana Diaconu

12 aprilie - 5 mai 2019

Sălile Kretzulescu

Program: miercuri - duminică, 10 - 18 

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.