Program de vizitare: Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady și Muzeul K. H. Zambaccian pot fi vizitate de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare, ultimul acces are loc la ora 17.30. 

Începând cu 1 martie 2024, Muzeul Național de Artă al României va avea un nou program de vizitare:
Sediul central, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri -vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni-marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă, vineri-marți, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri-joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

 
 
 
Muzeul Național de Artă al României

Locuri ale artei și istoriei noastre

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor pot fi vizitate în programul obișnuit al MNAR.
Biletele de intrare se achiziționează de la casa de bilete din Galeria de Artă Europeană și online de pe www.booktes.com .
Preț bilet: 24 lei / 12 lei / 6 lei.
Fotografiatul este permis cu telefonul mobil.

Cumpără bilet online.

 

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor pot fi vizitate în programul obișnuit al MNAR, respectiv miercuri-duminică, între orele 10.00-18.00.

Accesul spre sala Tronului se face prin parcurgerea monumentalei Scări a Voievozilor, construită din marmură de Carrara. În capătul treptelor, regăsim Apoteoza lui Arthur Verona (1867 - 1946), fresca de pe plafon ce reprezintă alegoric Marea Unire şi friza de portrete realizate de sculptorul Cornel Medrea (1888 – 1946), înfăţişând în medalioane voievozi şi regi ai României.

Sala Tronului, este dominată de stema regală monumentală situată în partea opusă absidei tronului, fiind flancată de cele două portrete, Carol și Ferdinand, realizate, în 1934, de pictorul Aurel Bordenache (1902 - 1987). Plafonul este decorat cu fresca Ceciliei Cuţescu-Storck - realizată la dorința a regelui Carol al II-lea - și înfăţişează artele (pictura, sculptura, muzica, tragedia, comedia, poezia), “reprezentate în mod simbolic într’o zi de sărbătoare sub cerul românesc, unde veneau din slavă geniile izbânzii şi ale gloriei să încununeze strădania artelor româneşti” așa cum consemnează artista în cartea Fresca unei vieţi.

Aflată la parterul Palatului, Sufrageria Regală se distinge prin decoraţia cu casete cupolate de inspiraţie englezească (stil Robert Adam 1760-1800) a plafonului, prin pavimentul caroiat din marmură franceză şi belgiană şi prin şemineurile din marmură de Ruşchiţa.
Toate aceste elemente reflectă preferinţele stilistice ale reginei Maria şi ale regelui Carol al II-lea. Din decoraţia originară fac parte şi operele unor cunoscuţi pictori interbelici: pânzele de mari dimensuni Petrecere la ţară, Pierrot şi Colombina de Iosif Iser (1881 – 1958), Roadele pământului şi Vânatul de Rudolf Schweitzer – Cumpăna (1886 – 1975).

***

Din momentul inaugurării lor în anul 1935 şi până în zilele noastre, spaţiile istorice din corpul central al Palatului Regal au cunoscut ravagiile războiului, transformarea în sediul Consiliului de Stat în perioada comunistă şi evenimentele din decembrie 1989, când au fost grav afectate. Acestea au urmat un amplu proces de restaurare, fiind redeschise publicului din 2013.

Spațiile sunt deschise în programul anunțat.
Biletele de intrare se achiziționează de la casa de bilete din Galeria de Artă Europeană și online de pe www.booktes.com.
Preț bilet: 24 lei / 12 lei / 6 lei.
Fotografiatul este permis cu telefonul mobil.

Vă așteptăm!

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor pot fi vizitate în programul obișnuit al MNAR, respectiv miercuri-duminică, între orele 10.00-18.00.

Sufrageria Regală, Scara Voievozilor și Sala Tronului sunt spații de rezonanță istorică, reprezentative pentru felul în care arăta corpul central al fostului Palat Regal, după refacerea sa în anii 1930. În cadrul acestora, pe lângă bogăția ornamentelor din interior, puteți admira picturi, fresce și panouri decorative semnate de unii dintre cei mai cunoscuți pictori interbelici din România cum ar fi Iosif Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Nicolae Tonitza, Dimitrie Ghiață, Cecilia Cuțescu-Storck, Ion Theodorescu-Sion. Urcând impozanta Scară a Voievozilor, vizitatorii sunt așteptați în capătul treptelor de „Apoteoza” lui Arthur Verona (1868 - 1946), fresca de pe plafon ce reprezintă alegoric Marea Unire. Mai departe, plafonul se sprijină pe o friză de busturi ale celor mai de seamă voievozi, opera sculptorului Cornel Medrea (1888 - 1946).

Biletele de intrare se achiziționează de la casa de bilete din Galeria de Artă Europeană și online de pe www.booktes.com.
Preț bilet întreg la casierie: 24 lei / pers.
Fotografiatul este permis cu telefonul mobil.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.