Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativă Europeană este închisă, din motive tehnice, până pe data de 21 noiembrie.
În zilele de 14,15 și 16 noiembrie  2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului. Vă mulțumim pentru înțelegere!
 

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi sâmbătă, 6 februarie, ora 12.00, la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia EGAL. Artă și feminism în România modernă, deschisăla parterul Galeriei Naţionale (Calea Victoriei 49 – 53). Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.    

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (10 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.00. 

***

Expoziția EGAL. Artă şi feminism în România modernă cuprinde o selecţie de lucrări din patrimoniul MNAR, dar şi opere din patrimoniul unor muzee din Bucureşti şi din ţară (Muzeul Municipiului Bucureşti - Casa Stork, Muzeul Literaturii Române - Casa Minulescu – Millan, Muzeul de Artă Braşov, Muzeul Naţional Brukenthal – Sibiu, Muzeul de Artă Cluj – Napoca).

Expoziţia îşi propune o recuperare şi o re-evaluare a artei femeilor în România modernă. Pornind de la cercetarea contextului social şi politic specific perioadei moderne se va analiza rolul şi locul femeii artist în societate, precum şi semiotica operei feminine.

Discursul expoziţional este structurat în mai multe secţiuni; dintre acestea amintim: maternitatea, viaţa privată, corpul, limitele impuse în spaţiul public. În expunere se regăsesc picturi şi sculpturi semnate de: Cecilia Cuţescu Storck, Rodica Maniu, Magdalena Rădulescu, Lucia Dem. Bălăcescu, Nadia Grosman Bulighin, Merica Râmniceanu, Micaela Eleutheriade, Nina Arbore, Elena Popea, Olga Greceanu, Lola Schmierer Roth, Irina Codreanu, Celine Emilian, Miliţa Pătraşcu etc

 

Parteneri media ai MNAR:

RFI RomaniaRadio România CulturalRadio România InternaționalArhitecturaIglooZeppelin

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.