Anul filmelor de artă la Muzeul Național de Artă al României

Anul filmelor de artă la Muzeul Național de Artă al României

De la 04 Martie 2024 00:00 până la 09 Decembrie 2024 00:00

La Muzeul Naţional de Artă al României, intrarea din strada Știrbei Vodă nr. 1-3

Publicat de MNAR Admin

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 1537


Muzeul Național de Artă al României, în parteneriat cu Happy Cinema, vă invită în perioada martie-decembrie 2024 la o serie de proiecții lunare de filme documentare de artă spectaculoase în Sala Auditorium a MNAR (intrarea Str. Știrbei Vodă nr. 1). Biletele se pot achiziționa online pe www.happycinema.ro, la prețul de 30 lei. Filmele sunt în limba engleză, cu subtitrare în limba română.

            Programul acestor proiecții este următorul:

Parteneriatul dintre Muzeul Național de Artă al României și Happy Cinema oferă publicului unui spațiu  alternativ dedicat proiecțiilor de film, așa cum este Sala Auditorium, în contextul peisajului cultural bucureștean iubitor de astfel de evenimente. Participanții vor avea ocazia să vizioneze filme documentare despre renumiți pictori din arta plastică internațională.

Titian. The Empire of Color documentează viața unui artist inovator, devenit pictorul oficial al Republicii veneţiene.

 

Jeff Koons. A Private Portrait este o incursiune în universul de creație al lui Jeff Koons, considerat unul dintre cei mai influenți, populari și disputați artiști de artă contemporană.

Easter in Art este o călătorie din Europa până la Ierusalim în care gazda, Tim Marlow, examinează modul în care povestea creștină a Paștelui a fost reprezentată artistic, de la începuturile creștinismului până în zilele noastre.

Munch. Love, ghosts and lady-vampires explorează viața și lucrările celebrului artist norvegian Edvard Munch, ilustrând fascinația sa pentru simbolurile puternice.

Borromini and Bernini: A Challenge for Perfection) prezintă rivalitatea dintre Francesco Borromini și Gian Lorenzo Bernini, cei mai mari arhitecți ai epocii baroce.

Vermeer:The Greatest Exhibiton pornește de la o expoziție care adună capodoperele lui Vermeer la Muzeul Rijksmuseum. Directorul muzeului și curatorii oferă un tur privat, împărtășind noi cercetări despre procesul artistic al lui Vermeer.

Exhibition on Screen: Klimt and The Kiss analizează calitățile care au transformat „Sărutul” de Gustav Klimt într-una dintre cele mai recunoscute și reproduse picturi din lume.

Exhibition On Screen: Pissarro: Father of Impressionism explorează biografia captivantă și creația lui Camille Pissarro.

Exhibition On Screen: The Danish Collector-Delacroix To Gauguin ilustrează povestea colecționarului vizionar Wilhelm Hansen.

Sunflowers. The mystery of Van Gogh’s greatest artworks include interviuri ale unor curatori și experți în artă despre seria de picturi tematice cu floarea-soarelui create de Vincent van Gogh.

Exhibition on Screen: Raphael Revealed se concentrează în jurul unuia dintre cei mai mari artiști ai Renașterii.

„Suntem încântați de colaborarea cu Muzeul Național de Artă al României ce aduce împreună două domenii culturale distincte, dar complementare. Dorim să oferim publicului nostru oportunitatea de a experimenta și aprecia mai profund arta cinematografică și arta vizuală”, declară Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema.

„Filmul de artă este un produs cultural complementar înțelegerii operelor de artă. Oferim publicului o ocazie de a viziona producții de mare calitate artistică într-un program pe toată durata acestui an. Dorim să facem din Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României și un spațiu al filmelor de artă de excepție”, declară Călin Stegerean, director general Muzeul Național de Artă al României.