Învățăm dintr-o… privire!

 Învățăm dintr-o… privire!

De la 01 Octombrie 2022 00:00 până la 30 Iulie 2023 23:56

La Muzeul Național de Artă al României

Publicat de MNAR Admin

Categorii: Evenimente

Vizualizări: 2155


 
 

Atelierele din oferta educativă pentru anul 2022-2023 au fost special concepute pentru a dezvolta imaginația participanților. Acestea oferă perspective inedite asupra operelor de artă, fiind prezentate într-o manieră relevantă pentru fiecare categorie de vârstă.

Descarcă oferta potrivită:

Învățământul preșcolar
Programele destinate ciclului preșcolar sunt formate dintr-o vizită interactivă în muzeu și o activitate creativă. Concepute într-o manieră ludică prin care se îmbină arta, teatrul de păpuși și poveștile, atelierele contribuie la dezvoltarea comunicării verbale, imaginației și abilităților de exprimare plastică.
Descarcă oferta

Învățământul primar
Programele se desfășoară în galeriile permanente ale muzeului, fiind formate dintr-o vizită interactivă și o activitate practică. Atelierele sunt concepute pornind de la programa școlară și urmăresc dezvoltarea sensibilității, spiritului de observație și comunicării.
Descarcă oferta

Învățământul gimnazial
Programele educative destinate ciclului gimnazial încurajează realizare conexiunilor între diferite domenii, precum și familiarizarea elevilor cu operele de artă, diferite tehnici și curente artistice. Programele sunt formate dintr-o vizită interactivă în muzeu și o parte practică, care fixează noile noțiuni dobândite.
Descarcă oferta

Învățământul liceal
Vizitele active au menirea de a familiariza adolescenții cu arta românească și europeană. Pe lângă dezvoltarea culturii artistice, programele propun dezvoltarea gândirii critice și asociative, fiind un mijloc de consolidare a cunoștințelor dobândite la școală.
Descarcă oferta

Vizite active în expozițiile temporare 
Muzeul Național de Artă al României are plăcerea să vă invite, în perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023, la o serie de vizite active în expozițiile sale excepționale, ce conțin obiecte de patrimoniu unice, cu un termen limitat de vizionare, iar vizitele sunt special concepute pentru elevii claselor 9–12.
Descarcă oferta

Programele educative se desfășoară de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00, atât la Muzeul Național de Artă al României, din Calea Victoriei 49-53, cât și la muzeele satelit. Oferta educativă MNAR prezintă și o serie de programe care se pot desfășura în mediul online, la clasă sau de acasă, în funcție de nevoi.


Programările se fac cu cel puțin o săptămână în avans la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau în cazul programelor Asociației De-a Arhitectura la https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events .
Materialele pentru activitățile creative sunt puse la dispoziție de muzeu.
Durata programelor: între 60 și 120 minute
Numărul de participanți: variabil în funcție de program
Preț: între 10-35 lei/ participant