Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.
Galeria de Artă Decorativa Europeană și  Galeria de Artă Românească Modernă vor fi închise temporar din motive tehnice începând cu data de 13 iunie 2024.

Muzeul Național de Artă al României
Întâlnire la muzeu cu Vladimir Bulat

Întâlnire la muzeu cu Vladimir Bulat

De la 15 Iunie 2024 16:00 până la 15 Iunie 2024 18:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 303

Muzeul Național de Artă al României vă invită sâmbătă, 15 iunie 2024, de la ora 16:00, la o nouă Întâlnire la muzeu, alături de criticul și istoricul de artă Vladimir Bulat, care va susține o prezentare - parcurs în cadrul expoziției „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău”, deschisă la parterul Galeriei Naționale (Calea Victoriei 49-53).

Prezentarea se va concentra asupra spațiului artistic de peste Prut, plecând de la expoziția „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău”. Vor fi trecute în revistă cele mai importante momente ale istoriei artei locale, personalități marcante și expoziții din perioada 1922-2024, cu detalii despre înființarea Școlii de Belle Arte din Chișinău.

Vladimir Bulat s-a născut la Chișinău în anul 1968 și a absolvit Academia de Arte din Kiev și Universitatea Națională de Arte din București. În prezent este membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă (AICA) și al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova şi România.

Programul „Întâlnire la muzeu” își propune să medieze contactul publicului cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice.

Accesul se face în baza biletului în valoare de 12 lei.

Organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român, expoziția „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău” rămâne deschisă până în data de 30 iunie 2024. Curatorul este Tudor Stavilă, istoric și critic de artă din Republica Moldova.

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.