
Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots 2023
Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 10 martie – 20 martie 2023 o serie de tururi ghidate gratuite dedicate aniversării a 30 de ani de la aderarea României cu drepturi depline la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.
Programul intitulat „Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots 2023” își propune să evidențieze caracteristicile artei românești care s-au cristalizat în relație cu arta și cultura franceză. O parte din tururile ghidate vor fi susținute în limba franceză.
Program:
- • Vineri 10 martie, orele 15:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză, Muzeul Național de Artă al României. Tur ghidat susținut în limba română de Ana Negoiță.
- • Duminică 12 martie:
Orele 15:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba română de Ileana Mitu.
Orele 17:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba franceză de Ileana Mitu.
- • Miercuri 15 martie, orele 15:00, Galeria de Artă Europeană, Sala de artă modernă franceză. Tur ghidat susținut în limba română de Cosmin Ungureanu.
- • Duminică 19 martie :
Orele 15:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba franceză de Ileana Mitu.
Orele 17:00, Galeria de Artă Românească Modernă, Pictori români moderni și școala franceză. Tur ghidat susținut în limba română de Ileana Mitu.
Ileana Mitu este absolventă a facultății de drept și istoria artei a Universității Paris 1 Panthéon – Sorbonne și referent al secției Educație, Comunicare, Proiecte Culturale din cadrul MNAR.
Ana Maria Negoiță este absolventă a Universității Naționale de Arte București și doctor în istoria artei la Universitatea București și Universtatea Babeș Bolyai din Cluj. Este referent al secției Educație, Comunicare, Proiecte Culturale din cadrul MNAR.
Cosmin Ungureanu este absolvent al Universității Naționale de Arte București, istoric de artă, expert acreditat în pictură și grafică europeană din secolele XVI-XIX, și curator în cadrul Secției de Artă Europeană. A curatoriat la MNAR următoarele expoziții: Ars amandi (2014), Anatomia restaurării (2016), Invenit/sculpsit (2018), Memoria chipului (2018) și Piranesi (2020) și a publicat numeroase articole despre patrimoniul de artă europeană al MNAR.
Participarea la tururile ghidate se face în limita a 30 persoane prin achitarea biletului de acces. Se recomandă rezervarea locului la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Parteneri: Institutul Francez din România.