Accessibility Tools

Program de vizitare:
Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, miercuri-vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, luni și marți închis. Prima miercuri din lună intrarea gratuită.
Muzeul Colecțiilor de Artă: luni, marți, vineri, orele 10-18, sâmbătă-duminică 11-19, miercuri și joi închis. Prima vineri din lună intrarea gratuită.

În perioada 5-6 decembrie 2024 Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor vor fi închise publicului.

Muzeul Național de Artă al României
Întâlnire la muzeu, cu Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș

Întâlnire la muzeu, cu Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș

De la 28 Iunie 2022 18:00 până la 28 Iunie 2022 21:00
Publicat de MNAR Admin
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 1681

 

Marți, 28 iunie 2022,  orele 18.00, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României are loc o nouă „Întâlnire la muzeu”, proiect care își propune să privilegieze contactul cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice.

De data aceasta invitatul nostru va fi directorul Muzeului Național Peleș, domnul Narcis Dorin Ion, autorul unei monografii-eveniment despre Regele Carol al II-lea al României.

Dialogul va urmări punerea în evidență a contribuției Regelui Carol al II-lea la edificarea climatului cultural efervescent din perioada interbelică, dar și poziția sa de beneficiar și victimă a climatului politic din România anilor ’30.

***

Narcis Dorin Ion a fost director al Direcției Muzee, Colecții, Arte Vizuale din Ministerul Culturii și Cultelor și director general al Muzeului Național Bran, iar din aprilie 2016 este directorul Muzeului Național Peleș din Sinaia.

Din anul 2014 este vicepreședinte al Comitetului Național Român - ICOM. Este  și membru al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor din cadrul Ministerului Culturii.

A absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Istorie a Universității din București (1997) și a obținut masteratul la aceeași facultate în 1998. Este doctor în istorie din 2006, cu tema Elitele și arhitectura rezidențială în Țările Române (sec. XIX-XX), lucrare distinsă cu Premiul „George Oprescu” al Academiei Române (2013).

Pentru lucrările sale istorice a fost distins cu Premiile „I.C. Filitti”, „Nicolae Iorga” și „Dinu C. Giurescu” ale Fundației Culturale Magazin Istoric (2018, 2019, 2021) și cu Premiul „Constantin Brâncoveanu” al Fundației Alexandrion (2018).

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.