Program de vizitare: miercuri - duminică, 10:00-18:00.
Ultima intrare la MNAR și la Muzeul Colecțiilor de Artă se face la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare la ora 17.30.
În perioada 7 - 10 decembrie Spațiile istorice vor fi închise. Mulțumim pentru înțelegere!

 
 
Muzeul Național de Artă al României
Curator la MNAR@Noaptea Muzeelor 2019

Curator la MNAR@Noaptea Muzeelor 2019

De la 18 Mai 2019 20:00 până la 19 Mai 2019 04:00
Categorii: Evenimente
Vizualizări: 2409

Cu prilejul Nopții muzeelor 2019 vă invităm la o misiune imposibilă: curator pentru o seară! Un parcurs liber individual sau în grup, o selecție de cel putin 6 lucrări interpretate, mixate pentru propria galerie!

Curator pentru o seară la MN@R 2019

Expoziții și spații de artă tradițională, modernă, contemporană, sau foarte actuală: pictură, obiect, sculptură, fotografie, imagine în mișcare, imagine și timp. Care este numitorul comun pentru atâtea specii de spații și specii de artă? O noapte în care parcurgem mai multe muzee și expoziții decât oricând în restul anului – ce păstrăm din toate aceste drumuri, opriri, amintiri? cum le organizăm, cum le arhivăm? Cum și pentru cine? O noapte în care improvizăm selecții personale pentru a ne exersa memoria și a împărtăși și altora din experiența noastră.

Ateliere pentru tineri de toate vârstele dornici să fie curatori pentru o seară la MNAR. Vizitatorii pot alege între trei profiluri diferite curator - poet, istoric de artă, sau artist – mixând cuvinte și imagini, reinventând creativ mesaje și spații.

Program ateliere:

Atelier Curator de Artă- Asociatia Artcrowd, artiști în educație

Copiii între 7 și +70 de ani, vă invităm să descoperim împreună cum e să fii artist – curator: explorăm spațiul, expozițiile temporare, lucrări reproduse, ne creăm propriile expoziții și galerii; cu fiecare alegere pe care o facem descoperim ce înseamnă munca unui curator.
Un exercițiu imaginativ fără vârstă dar cu durată limitată – doar între orele 18.00 -20.00!

Noapte de Artă - Asociația Artelier D, Proiecte pentru copii

Un atelier pentru familii dornice să experimenteze cu diferite elemente cum se creează o expoziție ca un spectacol. Intră în joc lumina, scenografia și cuvintele! Ca niște veritabili curatori construim povești inspirate de operele de artă, creându-ne propriul spațiu sau afiș de expoziție.
Un exercițiu imaginativ fără vârstă dar cu durată limitată – doar între orele 18.00 -20.00 - pentru familii cu copii între 6 și 10 ani!

#Curator pentru o seara la MNAR cu Asociația De-a arhitectura va fi fotografia ta pe Instagram cu lucrarea de artă expusă de tine - un obiect obișnuit, dar transformat în lucrare artistică doar printr-o schimbare de context.
Acest atelier se desfășoară între orele 18:00-21:00.

Pentru participarea la ateliere nu este nevoie de programare. Vă așteptăm în spațiul dedicat acestora, în intervalul 18:00-21:00!

Program de vizitare de Noaptea Muzeelor:

Expoziții temporare și ateliere creative pentru toți, orele 18.00-24.00 (ora intrării ultimului vizitator).
Intrare prin Str. Știrbei Vodă nr 1-3.
Expoziția «Specii de Spații» – Lucrări din colecția Société Générale și World Press Photo 2019 la MNAR vor fi deschise gratuit de Noaptea muzeelor. La fel este și participarea la ateliere!

Expoziția temporară „Eli Lotar (1905 - 1969)” de la Muzeul Colecțiilor de Artă va fi deschisă în intervalul 19.00 - 02.00 (19 mai), cu acces gratuit.

Atenție! Sâmbătă, 18 mai, și duminică, 19 mai, spațiile istorice ale fostului Palat Regal sunt deschise pentru tururi ghidate la orele 11.30, 14.00 și 16.30.

Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Theodor Pallady sunt deschise între orele 10-18.

Sponsori: Asociația „Prietenii Muzeului Național de Artă al României”, BRD Groupe Societe Generale, Romaqua Group Borsec

Parteneri: Asociațiile Artcrowd, Artelier D, Proiecte pentru copii, de-a arhitectura
Parteneri media: TVR, Digi 24, Observator cultural, sensotv.ro, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Radio France International, Igloo, Arhitectura, zeppelin, IQool, Modernism.ro

Facebook Page

Acest site folosește cookies

Folosim module cookie pentru a vă pune la dispoziție caracteristici de social media și pentru a analiza traficul. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora.